Jag somnade sent igår efter att jag skrivit så gott som hela min praktikrapport klar. Jag ska bara finslipa den lite idag ännu.
I morse vaknade jag pigg och utvilad klockan 6. Jag förstår inte hur jag kunde känna mig så pigg, jag hade ju trots allt endast 5 timmar sömn i bagaget.
Dagen inleddes med att köra in till stan. Städa lägenheten, diska och packa. Jag orkade inte ta hem så mycket igår när jag kom med Andreas.
Jag plockade upp Jenny och vi styrde mot VÖS för att släppa av auskultanten där, själv fortsatte jag till Strandgatan och vårt kära Universitet (som man för övrigt börjar tvivla ännu mer på efter gårdagens typ 6 timmars session i paint, det gamla dataprogrammet som man gladde sig åt på den tiden när man inte kunde stava till internet. Minns ni?)
I datasalen fick jag påbörjat vårt arbete i hälsokunskap. Vackert så.
Jag mötte upp Jenny för en snabblunch som vi avslutade med kaffe och för min del en fazers blå stång, för intresseklubben kan jag meddela att Jenny köpte en fazerina till sitt kaffe.
På övis fick vi bra med material till vårt arbete. Skönt.
Efter att jag fyllt i praktikblankett och lämnat in den styrde jag min hyrbil (mammas bil) mot city of Vasa. Alltså Torggrottan.
I stan köpte jag nya spinningbyxor(ack så välbehövligt), springstrumpor och lite ingredienser till kvällens middag. Vad serveras?
Jo det här:
Fiskhandlarsonens överbakade laxfilé
600 g färsk laxfilé
Överbakning
2 dl riven Västerbottenost
1.5 dl hackade räkor från burk i lake
1 dl cremé fraiche
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad gräslök
100 g färdig skagenröra på burk
25 g röd stenbitsrom
salt och peppar
Tillbehör
1 knippe dill
1 paket frusen sparris
1 paket bacon
16 st färskpotatisar
Gör så här
1. Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 grader i ugn till 55 grader innertemp i laxen.
2. Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar.
3. Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet linda 2skivor bacon runt 2st sparrisar stek i stekpanna.
4. Servera med dillkokt färskpotatis.
Smaklig måltid!
Förrätt och efterrätt är under konstruktion ännu. Återkommer med resultatet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar