På kvällen sprang jag 8 km.
Fredagen började redan kl 7 när Jenny kom hit. Vi gick på en 1½ timmes promenad för att förbereda oss för dagens arbete, jag skrev klart nästan alla arbeten och Jenny virkade på sin mormorsruta.
På eftermiddagen handlade jag med fammo och bjöds på traditionell handelsfika efter det. Fick sen stressa hem för att förbereda kvällens middag som jag lovat bjuda familjen på. Det är FREDAG det när man häller upp ett vinglas åt sig och fixar god mat. Dagens middag blev pastasallad med focaccia
Recept:
Sallad
körsbärstomater
gurka
fetaost
soltorkade tomater
avocado
4-5 kycklingfileér (marinerade med kycklingfond, först stekte jag dem lite och sedan hade jag dem i ugnen)
2 paket bacon
ruccolasallad
pasta (helst penne)
1 rödlök
Focaccia
1 paket | jäst, (50 g) | |
1 l | vatten | |
1,5 l | vetemjöl | |
0,5 dl | olivolja, till bakning | |
1 tsk | salt | |
1 dl | dill, finhackad | |
1 msk | flingsalt | |
1 dl | olivolja, till bakning |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Smula ner jästen i ljummet vatten ( 37 grader).
Blanda ner salt och 0,5 dl olivolja.
Tillsätt vetemjölet, lite i taget och rör till en slät deg.
Degen ska vara lös och inte som en vanlig fast bröd deg.
3. Smörj en djup plåt med 0,5 dl olivolja.
Häll upp degen i plåten och låt jäsa i ca 20 minuter.
Häll över 0,5 dl olivolja innan gräddningen och toppa med flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
4. Lyft ut brödet ur plåten och låt svalna på ett galler med en handduk över.
Som tillbehör serverades även dressing, creme bonjour vitlök och creme bonjour soltorkad tomat. Till detta dracks det en flaska vitt vin och en flaska rött (kommer inte ihåg sorten)
Till efterrätt bjöd jag på chilichoklad glass, vilket visade sig inte vara någon större hit.
På lördagen for jag och mamma till stan och jag kom hem med:
- nya dynor till köksstolarna
- en väska
- ögonskugga
- 4 tallrikar (i en serie jag samlar på)
- 4 julgranskulor som jag fyndade för 50 cent
Vi hann även hälsa på hos mommo som dock hade fullt upp med en väninnas 99 årskalas.
När vi kom hem gjorde jag chipslåda som Andreas tjatat om i en vecka. Till efterrätt åt vi godis och drack rödvin. Senare på kvällen badade vi bastu och spelade pidron. En skön lördag med andra ord.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar