Vi har rensat och filéat strömmingar.
Strömmingsinläggningar
Tillagningstid: 35 min + 1 dygn i kylen.
Ta 500 g färsk strömmingsfilé och drag bort skinnet.
Gör sedan en lag på nedanstående recept. Låt lagen svalna, och lägg i strömmingsfileérna. Ställ in i kylskåpet 1 dygn.
1 liter vatten
2 dl ättiksprit 12%
1 msk salt
1 msk socker
Efter ett dygn så gör du ört och vitlökssåsen så här:
Mixa ägggulor med allt utom cream fraiché o olja. Häll sedan försiktigt olja i rör sist i cream fraiché. Smaka av med salt peppar och socker.
2,5 äggulor
2,5 matolja
1dl cream fraiche
0,5 knippe bladpersilja
2,5 vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
1 msk vanlig senap
1 scharlottenlök
5 små ansjovisfileer
0,5 knippe gräslök eller lite purjolök
Lyft sedan ur strömmingsfileérna ur ättikslagen och lägg dom i ört och vitlökssåsen. Servera med kokt potatis!
Det här receptet hittade jag tidigare idag och blev sugen på att testa.
Resultatet redovisas om några dagar...
Nu -> Bonde söker Fruuuuu!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar