söndag 27 mars 2011

Solskensbulle

Solskensbulle


  1. 24 portioner/st.
  2. GÖR SÅ HÄR
  3. 1. Smula jästen i en bunke. Smält matfett i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll den jumma degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
  4. 2. Tillsätt salt, socker eller sirap och kardemumma. Mät mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen till ett litermått. Tillsätt drygt 2/3 av mjölet.
  5. 3. Arbeta degen i maskin ca 5 min eller med en träsked ca 8 min, tills degan blir blank, smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk i ca 30 min till dubbel storlek.
  6. 4. Arbeta ihop degen och ta sedan upp en på mjölat bakbord. tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
  7. 5. Dela degen i två delar. Rulla ut en bit till en längd och dela den i 12 lika stora delar. Rulla bullarna till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter.
  8. 6. Gör en grop i mitten av varje bulle och fyll med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 min. Värm ugnen till 250 grader.
  9. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 5-10 min. Låt bullarna svalna på galler under duk. Efter gräddningen pensla bullarna med smält smör eller margarin och doppa i strösocker

Inga kommentarer: