fredag 23 december 2011

Chokon då? Ett sista minuten julklappstips!


Smält choklad, jag brukar använda Fazers 70% bakchoklad, ni vet de där svarta 100grams plattorna. 
Smält 200-400 g (beroende på hur stor sats man vill ha, men jag rekommenderar minst 200 g) i vattenbad. Välj vad du vill blanda i, jag hade cashewnötter, torkade tranbär, hasselnötter och mandel. Blanda nötterna med chokladen, häll allt i en form med löstagbar kant, låt stå kallt några timmar. Super gott och väldigt enkelt. 


Andra fyllningar kan vara:
chilipulver
limeskal+rostade mandlar+ lite salt
torkade frukter+nötter blandning
godis, sprit, endast fantasin begränsar dig tror jag.

Eller, så smälter du först 200 gram mörk choklad, låter det stelna i formen, sen smälter du 200 gram vit choklad, häller på det och toppar med till exempel krossade polkagrisar, det är också gott.

Inga kommentarer: