Here we go...
300 gram malaxlimpa
75 gram smält smör
Dessa två mixas ihop, malaxlimpan kan med fördel skäras i småbitar, det brukar jag göra och det brukar bli så bra så.
200 gram creme fraiche
200 gram philadelphiaost, gärna gräslök
250 gram kallrökt lax
1 finhackad rödlök
dill
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt
2 msk citronsaft
1 gelatinblad (jag brukar ta 2)
Värm citronsaften och blanda med de blötlagda gelatinbladen. Blanda ihop alla övriga ingredienser med citronsaften.
Tryck ut malaxlimpblandningen i en form med löstagbar kant, häll "geggan" på och låt stå kallt i 4 timmar. Servera med en sallad. Mums!





2 kommentarer:
En Finlandssvensk bliver nostalgisk då man får smak på Malaxlimpon och så gott det var :)
gör en till men Malaxlimon ji slut tå tar vi Danskt rågbrød i stedet for
Mange tak for receptet
Varsågod!
Funkar säkert lika bra med annat bröd, men det e ju ändå något speciellt med "Malaxlimpon".
Skicka en kommentar