torsdag 10 februari 2011

Laxtårta

Jag har ett nytt paradrecept, ni vet sånt man kan göra när man vet att man absolut måste lyckas.

Here we go...

300 gram malaxlimpa
75 gram smält smör

Dessa två mixas ihop, malaxlimpan kan med fördel skäras i småbitar, det brukar jag göra och det brukar bli så bra så.

200 gram creme fraiche
200 gram philadelphiaost, gärna gräslök
250 gram kallrökt lax
1 finhackad rödlök
dill
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt
2 msk citronsaft
1 gelatinblad (jag brukar ta 2)

Värm citronsaften och blanda med de blötlagda gelatinbladen. Blanda ihop alla övriga ingredienser med citronsaften.

Tryck ut malaxlimpblandningen i en form med löstagbar kant, häll "geggan" på och låt stå kallt i 4 timmar. Servera med en sallad. Mums!



2 kommentarer:

Anonym sa...

En Finlandssvensk bliver nostalgisk då man får smak på Malaxlimpon och så gott det var :)
gör en till men Malaxlimon ji slut tå tar vi Danskt rågbrød i stedet for
Mange tak for receptet

Unknown sa...

Varsågod!
Funkar säkert lika bra med annat bröd, men det e ju ändå något speciellt med "Malaxlimpon".